ERŐSÍTŐK

 

ANACHRON/CRESCENDO/TEMPTATION ERŐSÍTŐRENDSZER

Az Anachron/Crescendo/Temptation moduláris erősítőrendszert 1995-ben mutattuk be, mint az Access hangsugárzók kategóriájába tartozó referencialáncot. Apróbb változtatásokkal azóta is a kezdetben megcélzott szintet hordozza, és ezt viszi tovább a jövőben is.

A követelmények a szerepnek megfelelően végletesek: áttetsző tisztaság, mozgalmas elevenség, magával ragadó dinamika. Ez az oka annak, hogy maga a konstrukció is végleteket hordoz magában – a bonyolult, sok alkatrészből álló kapcsolást úgy építettük meg, hogy abban a legletisztultabb, legcélratörőbb elvi struktúra párosul az összetett áramköri kidolgozással. Néhány jellemző: valódi duál-monó rendszer, teljesen szimmetrikus, átfogó negatív visszacsatolás nélküli A-osztályú komplementer áramkörök, passzív korrekciós hálózat különálló MM illetve MC szintű bemeneti fokozatokkal (Anachron), vákuumimpregnált és árnyékolt toroid hálózati transzformátorok, az erősítő-áramkörökkel szervesen egybeépített stabilizált tápegységkörök – hosszasan lehetne sorolni, de a lényeg elsősorban itt is a részletek között megteremtett összhangban rejlik.

Az erősítők felépítése nem egyszerűen elvi megfontolások nyomán alakult ki; itt is rendkívül fontos szerepet játszottak a meghallgatásos tesztek. Filozófiákkal lehet vitatkozni - az Anachron/Crescendo/Temptation rendszer azonban a hallható és kézzelfogható minőséggel érvel.

 

SPIRIT INTEGRÁLT ERŐSÍTŐ

A Spirit megjelenésével időrendben közvetlenül az Anachron/Crescendo/Temptation erősítőláncot követte. Szerepe szerint ugyanabba a világba vezeti be hallgatóit, amelyben nagyobb testvérei mozognak. Olyan minőséget nyújt, ami meghaladja az integrált erősítőktől megszokottat.

A minőség itt sem csupán a kivitelben és a külsőségekben mutatkozik meg. Műszaki megoldásait tekintve a Spirit végerősítő fokozata a Temptation közeli rokona, a különbség elsősorban a tápegység felépítésében van. A Spirit esetében egyetlen közös, nagyméretű, impregnált és árnyékolt toroid transzformátor táplálja a csatornánként szétválasztott egyenirányító hidakat, pufferkondenzátorokat és stabilizált tápegységeket. Az audio-áramkörök itt is nagy munkaponti áramú, szimmetrikus, átfogó visszacsatolás nélküli megoldásúak. A teljes értékű végfokozatot passzív bemenetválasztó és hangerőszabályzó egység egészíti ki. A lemezjátszó bemenettel rendelkező változat korrekciós egységének kidolgozottsága kategóriától függetlenül ritkaságszámba megy, és természetesen közvetlenül fogadja az MC hangszedők jelét is.

A hang mindezeknek megfelelően nagy felbontású, rendkívül finom, mégis tekintélyt parancsolóan lendületes. A Spirit olyan öntörvényű alkotás, amely a legmagasabb szintű rendszerekben is megállja a helyét, szerényebb készülékekhez illesztve pedig meghatározó és iránymutató központi egységként viselkedik.

 

STREAM LEMEZJÁTSZÓ-KORREKTOR

Ahogyan a Spirit a teljes Anachron/Crescendo/Temptation erősítőláncéhoz hasonló erényeket villant fel, a Stream hasonlóképpen azoknak ad alternatívát, akiknek kifejezetten csak egy korrekciós erősítőre van szükségük, és akik szívük szerint a Mellorn Anachron hangzásához közelítenének.

A készülék alapja a Spirit korrekciós fokozata, amely itt kifinomult önálló tápegységgel egészül ki. A konstrukció jellemzői a Mellorn erősítők esetében megszokottak: nagy munkaponti áramú, szimmetrikus, átfogó visszacsatolás nélküli erősítőfokozatok, passzív korrekciós hálózat, közvetlen MM és MC bemenet. A hang a módosított tápegységnek köszönhetően a Spirit felbontását és stabilitását is felülmúlja, és a legkiválóbb készülékekével vetekszik.

A Stream megszólalásának sokszínűsége, árnyalatainak gazdagsága szinte egyedülálló. Méltóképpen idézi fel az Anachron legszebb vonásait, de saját jogán is a legjobb korrektorok között van a helye.

 

Kezdőlap | Magunkról | Termékeink | Elérhetőségünk

 

Bemutatóterem
1182 Budapest,
Üllői út 557.

Bejelentkezés
+36-30 200-2879
(06-1) 291-0723

Irodacím
1237 Budapest,
Albert Gyula u. 2.

E-mail mellornaudio@gmail.com