HANGSUGÁRZÓK

 

ACCESS SUPREME HANGSUGÁRZÓ

Megragadni a lényeget - erre utal a név. Amit az Access kínál, nem pusztán mennyiségi többlet – a megszólalás fokozott természetessége, életszerűsége az, amiben többet nyújt más dobozoknál, és amivel hallgatóit közelebb viszi a zenébe zárt eleven titokhoz.

A rendszer háromutas, ám alapja tulajdonképpen egy nagyon gyors, részletező, plasztikus megszólalású kétutas kisdoboz, amely közös házban foglal helyet egy jól csillapított, biztos alapot adó mélyregiszterrel. A jó tranziens viselkedés a magnetosztatikus csipogónak, a szélessávú, alumínium-membrános mélyközép hangszórónak, a különépített váltószűrőnek és a különlegesen merevített és hangolt doboznak köszönhető, amely a kritikus helyeken 40 mm vastagságú MDF lapokból készül. Alapkivitelben feketére lakkozott, de az egyedi igényekhez igazodóan különböző furnérozásokkal is készül.

Érzelmek, finomság és szenvedély. A hang lélegzik, és mindig könnyedén szárnyal - ez sejteti az erőtartalékok nagyságát. Az Access olyan egyéniség, akire muszáj odafigyelni, bár soha nem hivalkodó, amit tesz. Minden zenét értően tolmácsol és előadása mindvégig hiteles marad.

 

GOLIATH SUPREME HANGSUGÁRZÓ

Ha a hangsúlyt a végeredményre, azaz a hangélményre helyezzük, másodlagossá válnak a paraméterek és a méretek. Ez a helyzet a legjobb kisdobozok esetében, és a Goliath Supreme – kis méretei ellenére – valóban minden műfajon tökéletesen teljesít. Robosztus felépítése, gondosan kialakított doboza és keresztváltója képessé teszik nagyzenekari művek és más, nagyobb teljesítményt követelő műfajok hiteles megszólaltatására is, míg énekhangon, kamarazenén intim, finom, kisdobozokra jellemzően holografikus térhatású hangja érvényesül.

A kétutas doboz felépítésében sokban hasonlít az Access felső szekciójára – a magastartományt itt is magnetosztatikus csipogó közvetíti, a mélyközép hangszórót a legmélyebb tartományban egy megfelelően kialakított és hangolt passzív membrán támogatja.

Valószínűleg a méret az oka, hogy hangsugárzóink közül a Goliath nyújtotta teljes, mégis levegős és könnyed hangzás okozza a legnagyobb meglepetést azoknak, akik először hallják. Zenéje gazdagon, a teret kitöltve árad, míg a kis doboz eközben diszkréten a háttérbe húzódik.

 

STONE KIEGÉSZÍTŐ SZUBBASSZUS-SUGÁRZÓ

A Stone feladata, hogy a Goliath Supreme kiegészítőjeként, annak térhatását, részletezőképességét megőrizve igazi, nagy dobozokra jellemző stabil mélybasszust szolgáltasson. A két rendszer összehangolásának köszönhetően a Goliath hangzásbeli erényei megmaradnak, ugyanakkor a Stone a hangképet kiterjedtebbé, könnyedebbé, de egyben nagyvonalúbbá is teszi.

A Stone a Goliath tökéletes kiegészítője fizikai megjelenésében is. Használata során a kis doboz eredeti állványát helyettesíti; elektromos csatlakozásai úgy vannak kialakítva, hogy a két hangsugárzó egyszerűen összekábelezhető. Rendszerét tekintve passzív membránnal kiegészített hangolt doboz, anyaga gondosan merevített MDF. Alapkivitelben feketére lakkozott, de furnérozott változatban is rendelhető.

A Stone-nal kiegészített Goliath megszólalásának megalapozottságában, lendületében a legjobb nagydobozokkal vetekszik, ugyanakkor megjelenésében filigrán, térhatásában, levegősségében, a részletek megjelenítésében szinte verhetetlen.

 

Kezdőlap | Magunkról | Termékeink | Elérhetőségünk

 

Bemutatóterem
1182 Budapest,
Üllői út 557.

Bejelentkezés
+36-30 200-2879
(06-1) 291-0723

Irodacím
1237 Budapest,
Albert Gyula u. 2.

E-mail mellornaudio@gmail.com