LEMEZJÁTSZÓ

 

 

NEMESIS LEMEZJÁTSZÓ FUTÓMŰ

Azok, akik hallották már, hogy hogyan szólal meg a zene a legjobb hanglemezekről, egyetértenek abban, hogy a lemezjátszó még sokáig nélkülözhetetlen műsorforrás marad. Az alapvető kérdés, amit munkánk kezdetekor fel kellett tennünk az volt, hogy tovább lehet-e fejleszteni egy évtizedekig érlelt technológiát? A hagyományok tiszteletben tartásával kerestünk új utat: egységes egészként kezeltük és összhangba hoztuk a különféle mechanikus rendszerek (lemezjátszó futómű, készülékállványok, hangsugárzók) építése során korábban szerzett tapasztalatainkat és ismereteinket, és ez adta meg végül a szükséges kiindulási pontokat.

A konstrukció három alappillére az egymást a hangszereknél megszokott módon meghatározó funkció és forma, a precíz megvalósítás, valamint a hang és a kivitel minőségét tükröző megjelenés. A klasszikus, szíjhajtású elvet egyesítettük a legkiválóbb gépekre jellemző pontossággal és kidolgozottsággal. A kulcs a semlegesség érdekében alkalmazott hangolt csatolású rendszer, megfelelő anyag- és formaválasztással, egyaránt kerülve a szokásosan használt nagy, mereven rögzített tömegek, illetve a rugalmas, rezonáns felfüggesztés csapdáit, az öncélúan vagy esetlegesen kialakított szerkezeti elemeket. A megszólalás mindezeknek megfelelően stabil, kiegyenlített alapon nyugvó, mégis mozgalmas, eleven, részletező – a legjobb értelemben véve zenei.

A végeredmény a különleges felépítésű Nemesis. Egyedülálló megjelenés és hang. Tisztelgés egy korszak előtt, amely mindmáig felülmúlhatatlan szépségű felvételek hatalmas tömegét állította elő.

 

Kezdőlap | Magunkról | Termékeink | Elérhetőségünk

 

Bemutatóterem
1182 Budapest,
Üllői út 557.

Bejelentkezés
+36-30 200-2879
(06-1) 291-0723

Irodacím
1237 Budapest,
Albert Gyula u. 2.

E-mail mellornaudio@gmail.com